Agriport A7 Glastuinbouw

Agriport A7 is een particulier initiatief tot de realisatie van ca. 1000 ha glastuinbouw met daaraan gerelateerde bedrijven in de gemeente Wieringermeer. Een nationaal en internationaal tot de verbeelding sprekend project met veel aanzien. Agriport A7 wordt een van de belangrijkste en grootste glastuinbouwlocaties in Nederland. 50% van de Nederlandse tomaten en 25% van de Nederlandse paprika’s komen in de toekomst uit dit gebied. Voor meer informatie volgt u de link naar Agriport A7.

In 2008 werd Fidus Management, in de persoon van Simon Jelsma, door de gemeente ingeschakeld voor het “crisismanagement” rond het oplossen van problemen die waren gerezen m.b.t. het vrijkomende afvalwater.

Vervolgens werd hij, op basis van het vertrouwen dat de betrokken partijen in hem hadden, in 2009 gevraagd het gemeentelijk projectmanagement voor de ontwikkeling van de tweede fase van het project Agriport A7 te verzorgen. Simon trad onder meer op als gemeentelijk vertegenwoordiger bij het opstellen van de exploitatieovereenkomst tussen gemeente en ontwikkelaar.

Het was een project dat gekenmerkt werd door grote tegenstrijdige belangen waarbij de gemeenteraad zeer sceptisch was over de verdeling van risico’s en revenuen. Bouwen aan vertrouwen, onderhandelen en op maat communiceren bleken de succesfactoren.

Meer weten over dit project?

Neem contact op