rsg Wieringherlant

 

 

Fidus Management verzorgde voor de gemeente Wieringermeer (en na de gemeentelijke herindeling Hollands Kroon) het gemeentelijk projectmanagement voor de nieuwbouw van rsg Wiringherlant. Een brede openbare scholengemeenschap voor Atheneum, HAVO en VMBO. De school biedt plaats voor onderwijs aan 1050 leerlingen. De nieuwbouw volgde op een ca. 15 jaren durende discussie waarbij de gemeenteraad niet eerder tot een positief besluit kon komen.

Dit resulteerde in veel wantrouwen en een grote druk op het binnen de randvoorwaarden realiseren van het project.  De bouw werd aanbesteed op basis van een Design & Construct contract. Het project werd gerealiseerd in een nauwe samenwerking tussen:

  • De gemeente als bouwheer
  • De school (schoolbestuur SOVON) als toekomstige gebruiker
  • De aannemerscombinatie Friso Bouwgroep / Koopmans als contractant die zorg draagt voor zowel het ontwerp (architectenbureau Tromp Partners Architekten) als de bouw.
  • ICS adviseurs als adviseur

Het werk is in mei 2011 gegund en werd vóór het schooljaar 2013-2014 opgeleverd. Een mooi project met achteraf zeer tevreden partners dat binnen de planning en budget werd afgerond.

 

Meer weten over dit project?

Neem contact op